Perakende sektörü, çağrı merkezi ve ilaç sektörlerinde sirkülasyon oldukça fazla. Perakende sektörü ve çağrı merkezlerinde düşük ücret ve yoğun iş temposu adayların sektörde çok uzun kalmasını engelliyor. Telekom ve bilişim sektörlerinde ise istikrar öne çıkıyor. Burada iş tahmini ve maaş paketleri belirleyici oluyor. Yenibiriş.com’un anketine göre en fazla istifanın yaşandığı sektörler tekstil ve ağır sanayi olarak öne çıkıyor. Ağır sanayide her 5 çalışandan birinin 6 ay dolmadan iş değiştirmesi son derece çarpıcı. İstifa konusunda olduğu gibi diğer nedenlerde dolayı da en sık iş değiştirilen sektörlerin başında tekstil, ağır sanayi ve eğitim sektörleri geliyor. Bir önceki yılın en çok iş değiştiren sektörleri çağrı merkezi ve hizmette ise durum aynı. Sektör çalışanlarının yüzde 80’i bir iş yerinde 2 yıl dolmadan işi bırakıyor.
En fazla hangi nedenlerden dolayı istifa ediliyor?
Çalışanların bir iş yerinden istifa etmesine sebep olan en önemli faktörler şunlar: Ücret yetersizliği, gelişme ve yükselme imkanı olmayışı, yöneticinin kötü davranışları ve çalışanın takdir edilmemesi, çalışanın değerinin anlaşılamaması, aşırı iş yükü, yüksek beklentiler, ulaşım zorluğu, ekip arkadaşlarının kötü davranışları.
türkiyede haksızlık çok fazla, maden işçileri çok ağır ve tehlikeli bir iş yapmalarına rağmen yok pahasına ücretlerle çalışırken masa başında oturanlar onlara göre daha iyi ücretler alıyorlar..